Ga naar de inhoud

Over Ons

Onze missie is om van autodelen de normaalste zaak van de wereld te maken.

Vereniging met ambitie

Onze missie is om van autodelen de normaalste zaak van de wereld te maken, zodat onze buurten socialer, groener en ruimer worden. Overigens zou je behalve je auto delen in sommige wijken ook heel goed je al dan niet elektrische bakfiets kunnen delen. Ook dat stimuleren en faciliteren wij dus.

Misschien ken je ons als VGA: Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Want zo zijn we in 2004 opgericht als onderdeel van de coöperatie MyWheels. De missie: mobiliteit bevorderen en het aantal auto´s in Nederland terugdringen. In 2015 ging VGA zelfstandig verder als belangenbehartiger van bewoners die onderling autodelen zonder winstoogmerk.

De vereniging kan alleen bestaan als jullie – onze leden – bijdragen aan het bestuur, commissies en werkgroepen. Wil je actief worden? Bekijk onze vacaturepagina. We zijn nu met een bestuur van vier en we zouden er best nog wat expertise bij willen hebben.

Het bestuur leidt de dagelijkse gang van zaken en vertegenwoordigt de vereniging tegenover derden, zoals verzekeringsmaatschappijen en gemeenten. Jaarlijks leggen we in de Ledenvergadering verantwoording af aan jullie over het gevoerde en toekomstige beleid.