Verzekering

Via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik kun je een speciale autoverzekering afsluiten bij Centraal Beheer. Deze deelauto-verzekering biedt je meerdere voordelen:

 • Het is toegestaan dat anderen (die ook lid zijn van de Vereniging) van de auto gebruik maken. De auto is dan goed verzekerd;
 • In het geval van schade veroorzaakt door een gebruiker zijn de no-claim korting en schadevrije jaren van de auto-eigenaar beschermd;
 • Je krijgt 10% collectiviteitskorting op je Autoverzekering bij Centraal Beheer.

De verzekering is uitsluitend voor leden van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. De verzekering is alleen voor particuliere auto’s, bedrijfsauto’s kunnen helaas niet verzekerd worden.

Hoe sluit ik een deelauto-verzekering af?
Je kunt online berekenen wat je per maand betaalt als je via de Vereniging een deelauto-verzekering bij Centraal Beheer afsluit. Je kunt kiezen uit drie dekkingen:

 • WA + volledig casco (allrisk, dus diefstal en alle schade);
 • WA + beperkt casco (diefstal en ruit-, brand-, storm-, en natuurschade);
 • WA (niet verzekerd tegen schade aan je eigen auto, maar wel tegen schade aan derden).

De auto moet volgens de wet altijd WA verzekerd zijn, de andere dekkingen zijn optioneel. Volg onderstaande stappen om met 10 procent korting de premie van de verzekering te berekenen en daarna de verzekering af te sluiten:

 1. Ga naar https://www.centraalbeheer.nl/delen/vereniging-voor-gedeeld-autogebruik
 2. Op deze pagina staan alle antwoorden op je vragen
 3. Wil je direct de verzekering afsluiten? Dat kan door bij het afsluiten de Vereniging Gedeeld Autogebruik als werkgever in te voeren voor de collectiviteitskorting.

Meld je voor het afsluiten van de verzekering aan bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. In verband met de acceptatie door de verzekeraar dienen zowel de auto-eigenaar als alle gebruikers van de auto lid te zijn van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Het is belangrijk dat de eigenaar van de auto zich als eerste aanmeldt via de volgende stappen:

 1. Word lid van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (kosten € 20,- per jaar);
 2. Maak een autodeelgroep aan.
 3. Voeg jouw auto toe en koppel deze aan de autodeelgroep
 4. Nodig je delers uit via de groep. Zij ontvangen dan automatisch een mail van ons waarmee ze kunnen inloggen en hun persoonsgegevens kunnen invullen.