Je eigen autodeelgroep

Al bijna 20 jaar kunnen mensen onderling hun auto delen met hulp van onze vereniging. Als je zelf een (besloten) autodeelgroep opzet moet je op onderstaande punten letten:

Verzekering
Het verzekeren van een gedeelde auto vraagt om een speciale verzekering omdat er meerdere hoofdbestuurders zijn. De Vereniging voor Gedeeld Autogebruik heeft voor mensen die een auto delen een verzekering waarmee de auto goed verzekerd is. Lees meer over de deelautoverzekering.

Parkeervergunning
Deel je jouw auto met vrienden of familie dan hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat jullie bij elkaar in de straat wonen. Om toch de auto voor uw deur te kunnen parkeren, kan het noodzakelijk zijn om meerdere parkeervergunningen aan te vragen. Helaas is dit nog lang niet in alle gemeentes mogelijk, maar de Vereniging werkt er hard aan om dit voor elkaar te krijgen. Mocht je meerdere vergunningen willen aanvragen, dan kan de Vereniging bemiddelen. Voor de aanvraag dien je een particuliere Autodate deelnemingsverklaring te hebben. Lees meer over een extra parkeervergunning voor een deelauto

Voorbeeldcontract
Het is belangrijk dat je bij het opzetten van een autodeelgroep vooraf afspraken maakt. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, hebben we een voorbeeldcontract voor je opgesteld.