Extra parkeervergunning

Als je jouw auto met vrienden of familie deelt dan hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat jullie bij elkaar in de straat wonen. Om toch de auto voor je deur te kunnen parkeren, kan het noodzakelijk zijn om meerdere parkeervergunningen aan te vragen.  Je kunt dan in meerdere zones parkeren. Om aan te tonen dat je een regelmatige autodeler bent, moet je lid zijn van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

Plaatsen
Vooralsnog is het in acht Nederlandse gemeenten mogelijk om een extra parkeervergunning aan te vragen. Voor de meeste gemeenten geldt dat beide personen in dezelfde gemeente moeten wonen. Click op de link om naar de voorwaarden van de gemeente te gaan.

 • Amersfoort
 • Den Haag (gemeente Haaglanden)
 • Groningen
 • Haarlem
 • Nijmegen (niet verplicht om in dezelfde gemeente te wonen)
 • Utrecht ( beide personen mogen niet in hetzelfde rayon wonen)
 • Leiden (aanvrager moet in Leiden wonen)
 • Rijswijk (niet verplicht om in dezelfde gemeente te wonen)
 • Gooise Meren (niet verplicht om in dezelfde gemeente te wonen)

Staat jouw gemeente hier nog niet bij? Dan kan de Vereniging helaas nog niet bemiddelen. Je kunt eventueel bij de gemeente informeren of ze onze regeling willen toepassen. Laat het ons dan weten zodat we deze service ook in jouw gemeente kunnen aanbieden.

Aanvragen
Meld je allereerst als lid aan bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Zowel de auto-eigenaar als de gebruiker(s) van de auto dienen lid te zijn. Het is belangrijk dat de eigenaar van de auto zich als eerste aanmeld door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Word lid van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (kosten 20,- euro per jaar);
 2. Voeg jouw auto toe aan je account (hiervoor moet je ingelogd zijn);
 3. Voeg de gebruiker(s) met zijn of haar e-mailadres toe als vriend van de auto. Diegene ontvangt dan automatisch een mail van ons waarmee hij of zij kan inloggen en de persoonsgegevens kan invullen.

Daarna kun je de aanvraag met het formulier voor een extra parkeervergunning insturen. Wij streven ernaar de aanvraag binnen drie werkdagen te behandelen. Je ontvangt dan een e-mail van ons met een brief die je geprint meeneemt naar Parkeerbeheer van de betreffende gemeente. Zij zullen vervolgens de aanvraag in behandeling nemen en indien akkoord de parkeervergunning verstrekken.